На селище під Харковом скинули касетні бомби, шість жертв

Під удар потрапили залізничний вокзал, магазини, аптеки та інші цивільні будівлі в центрі селища.

Російські війська обстріляли касетними бомбами селище Козача Лопань у Харківській області. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко на своїй сторінці у Facebook у четвер, 17 березня.


ЗА ТЕМОЮ
У руїнах Чернігова знайшли загиблу сім ю з п яти осіб
У руїнах Чернігова знайшли загиблу сім'ю з п'яти осіб
14:28

"Кілька годин тому російська армія обстріляла касетними бомбами Козачу Лопань. У результаті загинули щонайменше шестеро людей, дані про кількість травмованих з'ясовуються", – написав Задоренко.

За його словами, під удар потрапили залізничний вокзал, магазини, аптеки та інші цивільні будівлі в центрі селища. При цьому об'єкти військової інфраструктури, яку загарбники розмістили у Козачій Лопані, а також російські військові не постраждали.

Задоренко нагадав, що використання касетних бомб заборонено Дублінською конвенцією 2008 року.

"Все це свідчить про навмисне цинічне провокування кремлівських окупантів з метою звинуватити українську сторону, посіяти паніку і ненависть місцевого населення до Збройних сил України. Я висловлюю щирі співчуття сім'ям загиблих. Упевнений у тому, що козачани – розумні вдумливі люди, які не піддаються ворожій пропаганді. Ви чудово пам'ятаєте, як наше селище розвивалося при Україні, і чудово бачите, що сьогодні принесло в наші будинки "русский мир" – лише біль, страждання, ненависть і розруху", – написав Задоренко.
Рейтинг: •
+-
Добавил: desay
Дата добавления: 17.03.2022 / 18:24
Комментарии (0)
Вторгнення Росії в Україну
РЕКЛАМА

Здесь может быть Ваша реклама

[купить рекламу]